Cari Ilmu Dulu..!

Selamat Sejahtera,

Pertamanya, rasa tak suka nak dedahkan rahsia-rahsia kejayaan perniagaan internet ni..!!!. seperti yang Sifu IK ceritakan dalam Kuliah Pertama kami 25 September 2016. Dah lama dulu, September ini genap 3 tahun.

Kelas Pertama dengan Sifu IK 25/9/2016

Untuk membuktikan bahawa perniagaan internet bukan boleh main redah saja. Jika main redah saja, itulah ramai yang gagal. Ia tidak seperti yang kita fikirkan. Ada barang, masuk saja kat Facebook, IG dan Twitter, kira beres, tunggu orang beli dan dapat duit. Itu sebab ramai yang bertahan sekejap saja dan GAGAL akhirnya.

Wan Zainal Wan Zi Alhamdulillah. Kelas pertama yang sangat2 bermakna, interesting, tak ngantuk dan sgt byk info yg diperolehi… happening…terima kasih byk2 IK, Moderator dn kwn2 baru.. “

Aziza Wahid Students semua ‘kiasu’ tak sabar to be…”who wants to be the millionaire”….huhuhu klazz IK “

Bermulalah menuntut ilmu- yang pentingnya kena tahu dulu. Perniagaan dan Pemasaran Internet. Bukan main redah, akhirnya punah….

Wah, ini pun banyak rahsianya… rahsia ini disimpan dalam Grup ProEdu36 sebagai ilmu untuk kami. Wah banyak yang tidak pernah terfikir…ilmu yang tersembunyi…

Tahun 2016 lagi, Sifu sudah mengupas “Trend Perniagaan Tahun 2019”. Persediaan yang paling awal dan paling penting untuk memastikan Peniaga Internet ‘hidup’ pada dalam bisnes internet mulai tahun 2019. Siapa tak ikut, meamang tak tahu. Saya tak mahu kupas di sini pun…. kerana ada lagi yang lebih mustahak untuk anda.

Diringkaskan supaya anda tidak bosan. Ceritanya, mulai 2019 Perniagaan Internet mestilah MENGGUNAKAN LAMAN WEB, tidak kiralah yang sofisticated atau yang simple kerana trend manusia membeli online meningkat berbanding kedai fizikal tetapi MESTI BOLEH DIPERCAYAI.

LANGKAH PERTAMA

SEMUA PELAJAR HENDAKLAHA MENDAFTAR DOMAIN MASING-MASING.
Tiada Domain, Tiada Laman Web.
Jadi, Domain mesti dibeli dari Internet Service Provider (ISP) yang menjualnya,
mendaftar dan memberikan HOSTING untuk mengoperasikan Laman Web.

“WAH,… semakin susah, semakin kusut, semakin keliru. Apa benda semua itu???. Saya tak lah nak jelaskan apa dia benda=-benda itu kerana ada soalan dari pelajar seperti di bawah”

Inilah yang ramai tidak tahu. Mungkin tahu, tetapi tak boleh nak buat. Nak buat sendiri tapi tak pandai, tak ada ilmu laman web, susah, nak upah…hmmm …mahal…!!!!

lalu…. apakah caranya untuk menjadikan anda kompeten dalam perniagaan internet mulai tahun 2019?????

Hari-hari Pos Saja di Media Sosial???

atau
Buat Sale Guna Wasap Jer???

Cuba baca di Posting Seterusnya ya…….

141total visits,1visits today