Author: admin

LANGKAH PERTAMA PEMBELIAN HARTANAH (RUMAH)

Langkah pertama dalam proses pembelian rumah ialah mendapatkan surat pra-kelulusan dari pemberi pinjaman samada bank atau kerajaan (LPPSA). Inilah sebabnya: Pertama, anda perlu tahu berapa banyak yang anda boleh meminjam.Mengetahui berapa banyak dan jenis rumah yang anda mampu untuk mengecilkan carian rumah dalam talian untuk hartanah yang sesuai untuk anda.  Oleh itu tidak ada masa yang sia-sia terbuang kerana anda […]

Sukses Yang Sebenar

Selamat Pagi..!!! Kemana mata ekau tu??.. hehe.. Pagi ni den pekena masak lomak cili api udang galah. Merah menyala. Sodap. Masa makan udang ni, sedapnya. Agaknya sodap jugak ehh kalau bawa Porsche ni, nikmat macam udang galah kot. Saya cerita ni bukan la nak mengayat tapi nak mengingat diri bahawa ada hikmah dalam foto porsche […]

Beli Rumah: Pelaburan Atau Membazir?

Pertamanya, Jangan lah marah saya kerana menimbulkan persoalan di atas. Orang yang kata beli rumah adalah pelaburan tentunya tidak setuju dengan orang yang yakin bahawa beli rumah itu membazir. Kedua, Kita ketepikan dulu soal ‘mana nak duduk’ jika tak beli rumah..!!!, kerana jawapan kepada persoalan itu adalah menyewa. Ketiga, Sampai bila nak menyewa?? Semua tiga […]

BANDAR ENSTEK – Lokasi Strategik IKS

Bandar Enstek (Enstek bermaksud East Negeri Sembilan Technology Koridor), terletak betul-betul bersembpadan dengan Selatan Negeri Selangor. Disempadani oleh Pekan Salak, Formula 1. KLIA dan KLIA2, Kota Seriemas dan Labu Sendayan serta Seremban. Jaringan perhubungan darat dan udara yang menghubungkan Bandar Enstek ke Kuala Lumpur, Shah Alam dan Seremban ke Melaka melalui Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) […]

TIPS MEMBELI TANAH LOT

Baru-baru ni saya membaca satu artikel tetapi terlupa pula nak copy linknya. Maaf lah tuan empunya artikel, ini saya minta izin nak share dgn netizen ya…. Ini tajuknya.. komen yang bermanafaat ya..========= TIPS MEMBELI TANAH LOT Tips Pembelian Tanah Lot Untuk Bina Rumah Atas Tanah Sendiri 1. Kalau anda nak beli tanah lot, SEBAIK-BAIKNYA, CARILAH […]

Jangan Buat Hutang Jahat

Hai Orang Muda Ekselen.. Sebenarnya saya tidur agak awal malam tadi. Sebab itu saya terbangun awal hari ini. Pukul 4 pagi saya dah terjaga. Macam-macam orang ada. ada bangun 4 pagi buat tahajjud, saya sempat membaca sikit. Buku baru yang dapat dari Pn Areena A Rahman, Motivator terkenal tu belum sempat buka lagi (alasan sebab […]

2 Haiwan- Mana Anda Nampak Dulu

Terdapat 2 ekor haiwan dalam foto di atas, apakah yang anda nampak? Dan Apakah haiwan yang anda nampak dahulu? Jika Anda Nampak Harimau Dulu Jika Anda nampak kepala harimau, maka OTAK KIRI Anda lebih aktif daripada kanan. Anda adalah orang yang analitis, sangat berorientasi pada MATLAMAT dan TERANCANG. Ketika menghadapi masalah, Anda cenderung MENGGUNAKAN LOGIK, […]

Usaha Gigih Belum Tentu Sukses

Salam Sejahtera Hari-hari, pagi sampailah ke petang, bersambung ke lewat malam kita bekerja. Kita berusaha bersungguh-sungguh tanpa jemu dan lengah. Di zaman ini, kita mengadap komputer menyapkan kerja. Kita bangun, bergegas ke pejabat atau kedai, lakukan itu dan ini, promisi dan layan pelanggan. Selesai separuh hari. Ramai klien kita, orang awam atau pelanggan yang datang. […]

Jom Bina Laman Web

Uhhh… bunyi macam senang gila…!!!. Di akhir posting yang sebelum ni, Cari Ilmu Dulu, saya ada sebut tentang perlunya Domain didaftarkan untuk membolehkan kita membina laman web. Tiada Domain macam mana nak bina laman web… Kali ini kita mahu belajar serba sedikit sahaja proses dalam membina laman web. Tidak terperinci, sekadar memberitahu anda saja. tak […]

Cari Ilmu Dulu..!

Selamat Sejahtera, Pertamanya, rasa tak suka nak dedahkan rahsia-rahsia kejayaan perniagaan internet ni..!!!. seperti yang Sifu IK ceritakan dalam Kuliah Pertama kami 25 September 2016. Dah lama dulu, September ini genap 3 tahun. Untuk membuktikan bahawa perniagaan internet bukan boleh main redah saja. Jika main redah saja, itulah ramai yang gagal. Ia tidak seperti yang […]